Søk i denne bloggen

tirsdag 15. juli 2014

Nydelige polarbrød

God morgen!

Ingenting er som å stå opp til en ny varm sommerdag, selv om det er overskyet. Og hva er vel bedre enn å starte dagen med de beste glutenfrie polarbrødene til frokost. Digg!
Jeg har fått helt dilla på bruk av chiafrø og hampfrø i maten. Supermat med masse ekstra næring som kroppen kan kose seg med. Du kan fint droppe både chiafrø og hampfrø i polarbrødene, dem blir like gode uten!



Chiafrø er små frø, mindre enn sesamfrø, som har et høy innhold av omega 3 fra planteriket, høyt proteininnhold, og er svært rik på kalsium og antioksodanter. 2 ss chiafrø skal inneholde mer omega 3 enn en hel laksefilet! 2 ss. chia frø kan også måle seg med kalkinnholdet i flere glass melk. Chia inneholder ca 205 mg kalsium pr 100 gram. Les gjerne mer om chiafrø her.

Hampfrø er små næringsrike frø som har høyt innhold av umettet fett, er rik på omega 3,6 og 9, svært rik på protein, aminosyrer og mineraler. Les gjerne mer om hampfrø her.



Til polarbrødene trenger du:
1/2 dl kokosmel
1 dl mandelmel
1/2 dl fiberfin
1 ss fiberhusk
1/2 ss bakepulver
1/2 ts salt
1 ss sukrin gold
2 ss chiafrø (kan sløyfes)
2 ss hampfrø (kan sløyfes)
2 egg
100 g kesam
1 dl fløte

*Bland sammen det tørre og våte hver for seg
*Rør så sammen alle ingrediensene og la deigen stå å svelle i 5-10 minutter
*Lag små boller av deigen og trykk dem flate på et bakepapirkledd stekebrett (jeg brukte en isskje til å lage bollene med)
*Stek brødene midt i ovnen på 170 grader i 15-20 minutter
*Avkjøl på rist

Ca næringsinnhold pr 100 g:
211 kcal
Protein: 12,2 g
Karbohydrat: 6,95 g
Fett: 14,7 g


Fyll en iskje med deig, så får du perfekt størelse på brødene og det bli mindre kliss under laging...

Disse kan brukes både som brødskive, hamburgerbrød, pølsebrød o.l Her det bare å bruke fantasien! 


Ha en flott dag!

-G-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar